Première Asema in TBL Cinemas

Groepsfoto cast en crew Asema in de grote filmzaal van TBL Cinemas.

Spectaculaire première van Asema door Loëlle Monsanto

Door Previen Sewnath | Key News Suriname

Bij TBL Cinemas werden de gasten niet alleen met hoge verwachtingen, maar ook met een vleugje Halloween-enthousiasme begroet. Hoewel de dresscode voor de avond “Spooky Halloween outfit” was, bleef deze vrijblijvend, wat resulteerde in een eclectisch en kleurrijk publiek.

Op dinsdag 31 oktober werd Suriname getrakteerd op een onvergetelijke avond vol magie, spanning en verbeelding tijdens de spectaculaire première van Asema, de afstudeerfilm van de geprezen regisseur en filmmaker Loëlle Monsanto. Asema markeert het zesde fascinerende hoofdstuk in de geliefde Sranan Folktales-serie.

De film onthult een avontuurlijk verhaal, geïnspireerd door een intrigerende Surinaamse sage. De tienjarige Deon gaat vastberaden op zoek naar een bovennatuurlijk mysterie tijdens zijn zomervakantie, samen met zijn beste vriend, terwijl ze streven naar het ontrafelen van de geheimen van de asema. Met een speelduur van 35 minuten neemt de film het publiek mee op een betoverende reis vol spanning en verwondering. Na de ontknoping op het grote witte doek, overlaadde het publiek regisseur Monsanto met een staande ovatie.

De bevlogen regisseur uitte haar diepe dankbaarheid aan de diverse sponsors die deze film mogelijk hebben gemaakt. Ze prees de cast en het voltallige team voor hun toewijding aan het leveren van een kwalitatief hoogstaand product dat voldoet aan internationale filmstandaarden. De productie van de film werd toevertrouwd aan Stas International.

Na de filmvertoning kregen aanwezigen de kans om deel te nemen aan een Q&A-sessie. Hierin deelden regisseur Monsanto en de kinderacteurs (hoofdcast) hun inzichten over het creatieve proces achter Asema en de uitdagingen en vreugden van het filmen in Suriname. Het publiek had volop gelegenheid om vragen te stellen en meer te ontdekken over het tot stand brengen van deze buitengewone film. De avond werd afgesloten met een informele receptie, waar gasten konden netwerken, genieten van smakelijke hapjes en drankjes, en hun indrukken van de film met elkaar konden delen.

Asema heeft in september tijdens het Nederlands Film Festival de felbegeerde Filmfonds Wildcard in de categorie fictie in de wacht gesleept. Hiermee gaat een prijs van € 53.000,- en een op-maat-gemaakt coachingstraject gepaard. Het Nederlands Filmfonds reikt jaarlijks zeven wildcards uit aan regisseurs voor het realiseren van nieuwe digitale cultuurproducties, documentaires, animaties of fictiefilms. Van alle veertig geselecteerde studentenfilms maakte Asema kans op een Filmfonds Wildcard. Ondanks de intense concurrentie en de oorspronkelijke nominatie van Monsanto’s film voor de EY Talent Award, een onderscheiding voor producties met de hoogste productiewaarde, kwam de verrassende aankondiging van de Filmfonds Wildcard-zege als een hoogtepunt.

10 Minuten Jeugdjournaal

Vanaf 07:19!

ATV Networks

Spoilers!