Lancering Subcatch tijdens Movie Time: Captain Nova

Flyer met informatie over het evenement Movie Time.

Subcatch – de app die vertelt wat je niet hoort!

In maart 2023 lanceerde Fariel Soeleiman de audiodescriptie app Earcatch in Suriname in samenwerking met Connecting The Dots Suriname, de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname, Theater Thalia en de vele donateurs die op haar oproep hadden gereageerd. Geïnspireerd door dit initiatief besloot Djina Bergraaf van HB Media, in samenwerking met Theater Thalia, in de grote vakantie ook een filmdag te organiseren voor deze doelgroep én voor mensen met een auditieve beperking. Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid beheert namelijk twee apps: Earcatch en Subcatch. De tweede app maakt het mogelijk voor mensen met een auditieve beperking om ook van (Nederlandstalige) bioscoopfilms te genieten door middel van ondertiteling voor doven en slechthorenden. Op donderdag 10 augustus was het dan zover en vond de lancering plaats van Subcatch in Suriname. Lees of bekijk de volgende artikelen en interviews over de lancering van Subcatch en de beleving van de doelgroep.

Dagblad Suriname: Movie Time voor kids en ouderen met visuele of auditieve beperking

Lees de volledige bekendmaking in Dagblad Suriname via deze link: https://www.dbsuriname.com/2023/07/30/movie-time-10-augustus-voor-kids-en-ouderren-met-visuele-en-of-auditieve-beperking/.

M’MANTEN TAKI

HB Media vertelt over het ontstaan van de evenementen reeks ‘Movie Time’, waarom de eerste editie speciaal voor deze doelgroep is georganiseerd en wat er allemaal nog nodig is voor een succesvolle filmdag. Bekijk het interview (05:00-18:00) via deze link: https://fb.watch/mBAkFwHeOr/.

Interview Apintie: Movie Time geslaagd!

Djina Bergraaf raakt geëmotioneerd tijdens het delen van haar ervaring met de doelgroep. Ook vertellen twee vrijwilligers na afloop van de filmdag wat ze van dit initiatief vinden. Bekijk het interview via deze link: https://www.apintie.sr/v30865.

Interview Trishul: Meer toegankelijke evenementen!

Naast HB Media, vertellen ook twee dames met een auditieve beperking hoe ze hebben kunnen genieten van de film met behulp van de speciale ondertiteling en hoe ontoegankelijk Surinaamse film en tv is. Bekijk het interview via de onderstaande YouTube-video: