Kom naar het Kankantrie Talenten Festival te Masiakriki!

Banner Kankantrie Talenten Festival.

Het Kankantii Talënti Fesa is een evenement waarbij de talenten van jongeren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar worden gepresenteerd, geapprecieerd, gewaardeerd, en gestimuleerd. Dit doen we door intensieve training aan te bieden om inzichten van persoonlijkheidsvorming door talentontwikkeling te versterken. Zo zullen 4 specialisten op het gebied van muziektheater, kunstschilderen, dans en film gedurende 4 dagen vóór het festival gezamenlijke intensieve sessies verzorgen.

Ook participeren in totaal ruim 301 kinderen aan dit evenement, waarbij 50 jongeren uit groep 6, 7 en 8 van de Kankantri School, kinderen in de leeftijdsklasse tussen 12 en 18 jaar uit Masiakiki, Tumaripa, Hekununu en Malobi intensief zullen participeren.

Project: Kankantrie Talenten Festival

Op vrijdag 21 juni a.s. wordt in het dorp Masiakiki, aan de Boven Suriname, de Kankantri School omgebouwd tot een bruisend festivalterrein. Lokalen worden ingericht met muziek, dans, theater, storytelling, kunstschilderen, expositie, foodcorner, vloggen met TikTok, festivalmarkt, crafting, houtsnijwerk, instrumentenbouw en live podiumoptredens, een DJ en afterparty.

Daarnaast vinden op het hoofdpodium de optredens plaats van de gastjongerenband ‘Suti soni a gaasi dindu’ uit Heikununu, talentpresentaties van de 12 klassen Kankantri School, Masia blokfluitgroep, vocalisten, dansers, muziekgroepen en de geselecteerde groep van deelnemers.

Partners en sponsoren

Het initiatief is genomen door de producenten Stichting Suriname Education Culture and Arts Development (SECAD), Fonds voor Cultuur Participatie en Stichting SPICE. Lunice Heuvel, SECAD voorzitter, is zakelijk producent. Fariel Soeleiman, SPICE voorzitter, is artistiek producent. Deze samenwerking tussen Heuvel en Soeleiman is niet de eerste. Vorig jaar lanceerden zij de audiodescriptie app Earcatch i.s.m. het blindencentrum.
Hiervoor is als uitvoerend producent het kunst- en cultuurbureau Lisibeti Music Performing (LMPA) benaderd, samen met de schoolleiding van de Kankantri School, het RKBO (Rooms Katholiek Bisdom Onderwijs), het dorpsgezag van Masiakiki, Overheid en particuliere organisaties om gestalte geven aan dit educatief project. Voor een na-traject is een samenwerking aangegaan met de Werkplaats voor Podiumkunsten waarin 4 kinderen uit Masiakiki, Tumaripa, Hekunu, Molobi en een leerkracht uit Masiakiki hun kennis en vaardigheden zullen verbreden.

Media

Naast ouders, familie, vrienden, speciale gasten uit de omgeving, worden ook bezoekers uit Paramaribo verwacht. Bezoekers uit de stad kunnen worden geaccommodeerd door onze toerismepartner Royal Masia Resort. In totaal verwachten wij ongeveer 500 festivalbezoekers. Ook zullen belangstellenden op social media via onze mediapartner het Kankantii Talënti Fesa zowel nationaal als internationaal kunnen volgen.

Pers

Voor meer informatie over het festival kunt u contact opnemen met Gerda Huur via +597 7482488 (WhatsApp).